A tüntetők azt követelték, hogy a helyi hatóságok szüntessék be a kilakoltatásokat az olasz fővárosban

…”A tüntetők azt követelték, hogy a helyi hatóságok szüntessék be a kilakoltatásokat az olasz fővárosban…”

Összecsapások rendőrökkel Rómában az olcsóbb lakhatásért.

A videón látható helyzet, azért alakult ki, mert a tüntetőket nem engedték a parlament elé vonulni, hanem feltartóztatták az embereket és a via del Tritone utcába szorították őket. Körbevéve teljesen a menetet, ki sem engedvén, – sem előre, sem hátra nem mozdulhattak, mialatt a rendőrök könnygázzal árasztották el az utcát.

Többen rosszul lettek, a tömeg meglazult , – ezután a karhatalmi erők szétverték a tüntetést.

Azonban nem hiábavaló a hónapok óta tartó tüntetés sorozatuk, mert sikerült elérniük, hogy a politikusok elkezdjenek foglalkozni a lakásproblémával és Róma komoly pénzeket kapjon, szociális bérlakások építésére és meglévő ingatlanok átalakítására.

Valamint az ENSZ is foglalkozik már az európai lakásproblémákkal és a lakhatási alapjoggal. Rómát pedig úgymond “kilakoltatásmentes” várossá nyilvánították.

A mai tüntetés után, pedig az erre a célra fordítandó 30 millió eurót, megemelték 100 millió euróra.

//www.youtube-nocookie.com/v/WRN5E653vq4?version=3&hl=hu_HUVideo: Sevaster a Russia Today engedélyével

Russia today – Titkolt hírek hogy képbe legyél/Fb – Ajánlja: Szabad Riport

Szabad Riport megjegyzése: Már régóta forszírozzuk: az ENSZ-hez kellene fordulniuk a magyar otthonvédőknek. Nem az Unió hónapokig, évekig toporgó bíróságaihoz, – hanem egy valódi nemzetközi szervezethez.

Vajon van-e elég tudás és nagyrahivatottság bennük ahhoz, – hogy végre eljussanak a magyar családok segélykiáltásai a világ nagy nemzetközi fórumaira is?

SzRTI