A vatikáni pavilon nem a Vatikáni Államot, hanem az ökumenizmus jegyében az egész világon jelen levő egyházat képviseli majd, rajta keresztül pedig a Föld összes országát.
beszélj róla

Forrás: MTI
Az emberek testi és lelki tápláléka lesz a témája annak a pavilonnak, amelyet a Vatikán állít a 2015-ös milánói világkiállításon.
A Vatikán részvételéről szóló szerződést Gianfranco Ravasi bíboros a Kultúra Pápai Tanácsa vezetője, a pápai államnak a világkiállításért felelős biztosa csütörtökön írta alá az Expo 2015 olasz kormánybiztosával, Giuseppe Salával.

A Vatikánban tartott aláírási ünnepségen Ravasi bíboros hangsúlyozta, hogy a milánói világkiállítás területén tervezett vatikáni pavilon nem a Vatikáni Államot, hanem az ökumenizmus jegyében az egész világon jelen levő egyházat képviseli majd, rajta keresztül pedig a Föld összes országát.


A bolygó lakosságának élelmezéséről és az élethez szükséges energiáról szóló világkiállításon a Vatikán is szorosan kapcsolódik az expo témájához. A vatikáni pavilonban rendezett vallási és kulturális programok mindegyike az emberek számára legfontosabbról szól majd: a kenyérről – amely a test tápláléka – és az egymás iránti figyelemről, amely az emberi lelket táplálja – mondta Gianfranco Ravasi. A bíboros hozzátette, nem feledkeznek meg a kultúráról, művészetről, költészetről sem, amely szintén elengedhetetlen lelki táplálék. 
Nem felejtkeznek el, csak Jézus Krisztusról, és az Ő Evangéliumáról!!! Egyáltalán és különben miért kell a Vatikánnak részt venni egy világi kiállításon? Balga a kérdés…, mindannyian tudjuk, miért! (Ezt én fűztem hozzá)
Giuseppe Sala az újságíróknak elmondta, a világkiállítás teljes költsége 1,3 milliárd euró lesz. További egymilliárd eurót ruháznak be a részt vevő országok. Csak a világkiállításra érkező idegenforgalomtól ötmilliárd eurós bevételt várnak. Eddig 96 szponzorszerződést kötöttek 350 millió euró értékben.


MTI