Az ukrán hadsereg teljes készültségben van „egy orosz invázió fenyegetése” miatt, nyilatkozta Alekszander Turcsinov, illgitim “ukrán államfő”. „A fegyveres erőink teljes készenlétben vannak. Oroszország kontinentális háborút indítana Ukrajna ellen”, Turcsinov mindezeket a regionális vezetők tanácsán mondta. Ugyanebben a beszédében bevallotta, hogy a kijevi kormány nem képes irányítás alatt tartani az ország keleti részében fennálló helyzetet.
A nyugati országok által kineveztetett államfő a Kijevhez hűséges “regionális milíciák” felállításának felgyorsítására szólította fel a hallgatóságot. „Képesnek kell lennünk hamar mozgatnunk ezeket az egységeket más régiók támogatásának érdekében egy ilyen fenyegetéssel szemben”. Turcsinov beismerte, hogy Kijev egyszerűen képtelen kordában tartani a lázadó keleti régiókat, és megismételte korábbi vádjait, miszerint néhányan a bűnüldözésben együttműködnek a “terroristaszervezetekkel”. A Kijevi hatóságok ezen a néven illetik a kormányellenes tüntetőket, akik anyanyelvük törvényen kívül helyezése miatt kezdtek tüntetni, majd Kijev teljes érdektelensége miatt kormányépületeket foglaltak el Kelet-Ukrajnában. „Legfőbb feladatunk megfékezni a terrorista fenyegetés átterjedését Ukrajna többi részére”.
Olekszandr Turcsinov, az atlantisták helyi komisszárja, volt narancsos-forradalmista
Turcsinov felszólítása a “regionális milíciák” gyors felduzzasztására a gyakorlatban azt jelenti, hogy újabb amerikai csapatok érkeznek az országba. Kijev mindeddig a Greystone amerikai katonai vállalat zsoldosait használta a stratégiai létesítmények védelmére. Mint kiderült, az amerikai csapatok részt vesznek az Ukrán Nemzeti Gárda és a gárda irányítása alatt lévő “regionális milíciák” szervezésében.
Korábban az államfő azt nyilatkozta televíziós adásban, hogy a keleti helyzet „tétlenséget, tehetetlenséget és néha árulást bizonyít” és megfogadta számos ottani tisztviselő elbocsátását. Turcsinovot a Washington által lefizetett képviselők “választották meg” államfőnek február végén, miután fegyveres hatalomátvételt hajtottak végre a nyugat által pénzelt szélsőjobboldallal és országos hajtóvadászatot rendeztek a törvényes megválasztott, legitim ukrán államfő, Viktor Janukovics ellen.
Mostanra egyértelművé vált, hogy az atlantista puccs szervezői nem tudják átvenni az irányítást az ország egésze felett. Nyugat-Ukrajnában a szélsőjobboldali aktivistákból és bizonyos “US citizen”-ekből álló Ukrán Nemzeti Gárdával tartják ellenőrzés alatt a városokat, de Kelet-Ukrajnában helyi szinten átvették a hatalmat az ukrajnai orosz civilekből szerveződő népi milíciák.
Korábban az ukrán hadseregben is szakadás következett be. Kijev nem rendelkezik megfelelő mennyiségű hűséges katonasággal, hogy végrehajtsa a felkelők számára ígért “megleckéztetést”. Több alkalommal a tüntetők ellen küldött csapatok átpártoltak, átadták fegyvereiket és páncélozott járműveiket a lázadóknak. Turcsinov fenyegetőzése a teljes tehetetlenségnek tudható be, valószínűleg Kijev nem is tud fellépni a kelet-ukrajnai lázadások ellen, míg nem érkeznek meg az újabb amerikai csapatok.


http://www.hidfo.net/2014/04/30/turcsinov-bevallotta-nem-tudjak-iranyitas-alatt-tartani-kelet-ukrajnat

Nagy a baj fajtársak!-vonyitotta Turcsinov


Fajtársak! Hordánk nem képes ellenőrizni a Donyeckben kialakult helyzetet – ismerte el Turcsinov vezérhiéna ma délelőtt Kijevben, ahová összecsőditette a regiók alfáit. Olekszandr Turcsinov rendkívül veszélyesnek minősítette a helyzetet a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk megyékben, orosz katonai beavatkozás veszélyéről vinnyogott, és elszűkölte, hogy az ukrán fegyveres erőket “teljes harckészültségbe” helyezték.

Fotó: AFP / Yury Kirnichny

Az Unian hírügynökség beszámolója szerint a kijevben trónoló vezérhiéna aképp sopánkodott, hogy “ma ebben a városban (Donyeckben) a hatalom nem képes ellenőrizni a helyzetet, ahogy Donyeck megye más részein sem”.

Tajtékzott egy sort, hogy Luhanszkban is elfoglalták az Ukrán Biztonsági Szolgálat, a főügyészség, és a megyei állami hivatal épületét. A megye más városaiban is hasonló a helyzet.

Szlavjanszk városát teljes mértékben az Oroszországból érkezett “terror- és diverzáns csoportok” tartják ellenőrzésük alatt – hörögte vacogó fajtársainak.

Turcsinov kesergett egy verset amiatt, hogy az említett két megyében az ukrán fegyveres erők nem képesek ellenőrizni a helyzetet. Tétlenséggel, ügyefogyottsággal, és helyenként árulással vádolta meg a helyi rendvédelmi erőket.

Rávicsorgott a megyei kormányzókra, hogy bármi áron, de akadályozzák meg, hogy az események átterjednek Ukrajna középső és déli területeire. “Nem ereszthetjük el a nehezen megszerzett, és már a megbizó által le is előlegezett zsákmányt”-csahogta a végülis hiteles helyzetelemzést borsódzó háttal végighallgató helyi hordafőnököknek, akikre egyáltalán nem hatott bátoritólag a falkavezér beismerése. Kiváltképp nem azok ismeretében, hogy Délkelet-Ukrajna számos nagyvárosában hirdettek az “antimajdanisták” hiénavadászatot.
(B-R )

A NATO katonai beavatkozást kezd Ukrajnában


A Kijev városi adminisztráció a mai nap folyamán kiadott egy figyelmeztetést, miszerint az ukrán fegyveres erők szerdán éjjel hadgyakorlatot tartanak a főváros központjában. A kormány katonai alakulatok és nagyobb haditechnikák mozgására hívta fel a lakosság figyelmét. Mindazonáltal a hadgyakorlat célját és várható időtartamát nem közölték.
Gondolhatnánk, hogy Kijev a Jobboldali Szektort és más fél-katonai fegyveres csoportokat akar kifüstölni a városból. Csakhogy a Védelmi Minisztérium órákon belül kiadott egy közleményt, miszerint nem terveznek hadgyakorlatokat a város területén. A nyilatkozat szerint a Kijevben tartott hadgyakorlatnak nincs köze az ukrán Védelmi Minisztériumnak és az ukrán fegyveres erők főparancsnokságának.
A Védelmi Minisztérium szerint az ukrán hadsereg csapatai a laktanyákban és katonai létesítményekben tartózkodnak, ott is maradnak, és jelenleg nincs indokuk katonákat vezényelni a fővárosba.
Olekszandr Turcsinov illegitim “államfő” szerint a hadsereg teljes készültségben van. Ha nem az ukrán hadsereg tart hadgyakorlatot Kijevben, akkor ki? Turcsinov elmondása szerint nem tudják ellenőrzés alatt tartani Kelet-Ukrajnát, emiatt sürgette a “regionális milíciák” személyi állományának felöltését. Ha ezt nem az ukrán hadsereg végzi, és nem civilek besorozásával történi a milíciák feltöltése, nem kell találgatnunk sokat – a NATO alakulatok épp most vonulnak be Kijevbe, az ukrán hadsereg által rendszeresített egyenruhát viselve.
Korábban napvilágra jutott egy videofelvétel, melyen látható, hogy a kelet-ukrajnai felkelők által elfogott “ukrán rendőr”, aki ukrán rendőri egyenruhát visel, nem beszél se ukránul, se oroszul, viszont annyit ki lehet venni a beszédéből, hogy ő egy “US citizen” (amerikai állampolgár). Úgy tűnik, a NATO katonai beavatkozást kezd Ukrajnában, az ENSZ BT felhatalmazása nélkül, melyet azzal akarnak kikerülni, hogy a NATO csapatok az ukrán hadsereg egyenruhájában jelennek meg Kijevben.


http://www.hidfo.net/2014/04/30/nato-katonai-beavatkozast-kezd-ukrajnaban