A luhanszki repülőtéren csapdába esett lembergi deszantosok addig-addig lamentáltak a megadáson, hogy kifutottak az időből. Ugyanis megérkezett a hőn várt “bajtársi” segitség, tüzérségi támadás formájában. Csak az irányzással volt egy kis gond.

A latortüzérség a miliciák által eddig viszonylag megkimélt repülőteret lőtték, ahol-még nem tisztázott hogy mi?-de valami nagyon felrobbant! A robbanás után pedig iszonyatos tűz keletkezett. Pillanatnyilag a reptéren rekedt ejtőernyősökről semmi hir. A miliciák szerint majd meglátják a végeredményt, ha a tűz kialszik.
Szeverszkijnél és Mikolajevkánál, valamint Metallisztnál is komoly lövöldözések robbantak ki. Szeverszkijnél a milicia elfoglalt két blokkposztot. Itt összesen négy zsoldos odaveszett. A mikolajevkai csatában a latorhorda támadott, de olyan erős tűz fogadta őket, hogy meghátráltak.

A donyeckirepülőtéren rekedt hordának is új gonddal kell mától szembenézni. A vizhiánnyal. A DNR erői ma délelőtt megszüntették a reptér viz és áramellátását.
Harkov környékén a zsoldoshad konvojait figyelték meg. Tüzérséggel vonulnak Luhanszk irányába.
Metalliszt mellett szintén tüzérséggel támad az ordashad